Мігранти двічі штурмували польсько-білоруський кордон

Мігранти двічі штурмували польсько-білоруський кордон

Укрінформ
За минулу добу в Польщі було зафіксовано дві чергові спроби прориву польсько-білоруського кордону групами мігрантів чисельністю 30 осіб.

Про це інформує у Твітері Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

“Вчора, 6 грудня, на польсько-білоруському кордоні зафіксовано 116 спроб його нелегального перетину. На відрізку кордону, що охороняється прикордонною заставою у Черемсі, групи кількістю 30 осіб двічі проривалися до Польщі зв підтримки білоруських служб”,- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прикордонники видали 25 постанов про залишення території Польщі.

Як повідомлялося, від липня на східному кордоні ЄС із Білоруссю триває криза, викликана штучним генеруванням потоку мігрантів з Близького Сходу до Європи. Гібридні дії проти Польщі, Литви та Латвії здійснює режим Лукашенка за підтримки Кремля.

На польсько-білоруському кордоні від серпня було відвернуто спроби понад 40 тис. мігрантів з Близького Сходу, в основному Іраку, потрапити з Білорусі на територію РП.

Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, збудувала тимчасові загородження з колючого дроту. До середини наступного року Польща планує збудувати постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів.

Фото: Прикордонна служба Польщі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-