Нью-Йорк запроваджує обов’язкову вакцинацію для всіх приватних підприємств міста

Нью-Йорк запроваджує обов’язкову вакцинацію для всіх приватних підприємств міста

Укрінформ
Мерія Нью-Йорка оголосила про запровадження обов'язкової вакцинації проти COVID-19 починаючи з 27 грудня для всіх приватних підприємств міста з метою боротьби з поширенням штаму Омікрон.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це у понеділок в інтерв'ю телеканалу MSNBC заявив мер Нью-Йорка Білл де Блазіо.

Він зазначив, що цей «агресивний захід», до якого у США вдаються вперше, потрібен як «запобіжний удар» для зупинення нової хвилі захворюваності взимку та під час різдвяних святкувань.

«Омікрон уже тут, і схоже, що він дуже швидко передається. Зимові місяці – найгірший період для цього», - сказав мер.

Нью-Йорк раніше запровадив обов’язкову вакцинацію для муніципальних співробітників, а також працівників ресторанів, розважальних закладів і спортивних залів. Майже 90% дорослих у місті нині отримали принаймні одну дозу вакцини.

Читайте також: У мерії Нью-Йорка пояснили, чому не вимагатимуть у містян носити маски

Проте, за словами де Блазіо, місто «має йти далі», щоб протистояти новій хвилі вірусу. Деякі приватні роботодавці самі зобов'язали співробітників пройти вакцинацію, але не всі.

Мер також зазначив, що з 14 грудня вимога пред’являти документ про вакцинацію при відвідуванні ресторанів і розважальних закладів поширюватимуться на дітей від 5 років.

Минулого тижня повідомлялося, що у Нью-Йорку виявлено п'ять випадків зараження штамом Омікрон. Загалом у США поодинокі випадки зафіксовано приблизно у третині штатів.

Читайте також: У штаті Нью-Йорк оголосили надзвичайний стан через COVID-19

У суботу головний медичний радник президента США Ентоні Фаучі заявив, що Омікрон може виявитися не таким небезпечним, як Дельта, хоча інформації для остаточних висновків ще недостатньо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-