В Австралії встановлять «чорну скриньку» Землі на випадок кліматичної катастрофи

В Австралії встановлять «чорну скриньку» Землі на випадок кліматичної катастрофи

Фото
Укрінформ
На західному узбережжі австралійського острова Тасманія з’явиться «чорна скринька» Землі, яка зберігатиме дані про останні роки людської цивілізації на випадок глобальної кліматичної катастрофи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє New Atlas.

У споруді, яку планується обшити листовою сталлю товщиною 7,5 см, будуть розміщені великі жорсткі диски, які матимуть достатньо потужності для зберігання даних за наступні 30-50 років. На даху «чорної скриньки» встановлять сонячні батареї, також буде передбачено резервне живлення.

Повідомляється, що основна місія «чорної скриньки» полягатиме у зберіганні даних про кроки людства до наближення екологічної катастрофи.

Завдяки спеціальному розробленому алгоритму, зібрані з Інтернету дані будуть фільтруватися та завантажуватися на жорсткі диски. Зокрема, у «чорній скриньці» планується акумулювати дані про температуру на суші та у морі, закислення океану, рівня CO2 в атмосфері, вимирання дикої природи, використання енергії та людського населення. Також «чорна скринька» Землі буде збирати контекстну інформацію, таку як заголовки новин, повідомлення в соціальних мережах та події з важливих конференцій та зустрічей щодо зміни клімату.

Планується, що доступ до цих даних буде можливий через цифрову платформу та бездротове з’єднання.

«Чорну скриньку» мають встановити до кінця наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ООН, лише за останні 10 років стихійні лиха, спричинені зміною клімату, відібрали життя у понад 400 тисяч людей, призвели до величезних руйнувань та економічних втрат.

Фото: newatlas.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-