Керівник «Моссаду» проведе у США перемовини щодо Ірану

Керівник «Моссаду» проведе у США перемовини щодо Ірану

Укрінформ
Керівник ізраїльської розвідки "Моссад" Давид Барнеа у неділю має здійснити візит до США для переговорів з високопоставленими представниками американської адміністрації щодо проблеми ядерної програми Ірану

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ynet.

Зазначається, що Барнеа передасть американським чиновникам оновлені розвідувальні дані щодо відповідних зусиль Тегерану.

На думку представників Ізраїлю, санкції проти Ірану слід посилити та створити реальну загрозу військових дій після того, як переговори у Відні про повернення до ядерної угоди 2015 року не дали результатів.

У рідкісному публічному виступі минулого тижня Барнеа заявив, що Іран не матиме ядерної зброї, цього не допустять.

Читайте також: Іран почав виробництво збагаченого урану попри переговори із Заходом

Очікується, що він розповість своїм американським партнерам, що Іран продовжує дурити світ, ведучи переговори у Відні, поки його ядерна програма триває повним ходом.

Переговори у Відні між світовими державами та Ісламською Республікою Іран припинилися у четвер, але, як очікується, відновляться пізніше.

Барнеа також має намір підтвердити позицію Ізраїлю про те, що він не буде зв'язаний жодною угодою, досягнутою з Іраном, і що зусилля Ізраїлю, з метою зірвати ядерні амбіції Тегерану триватимуть надалі.

Ізраїль наполягає на тому, що суворіші санкції – це правильний шлях вперед у відносинах з Тегераном.

Читайте також: Ізраїль не збирається виконувати ядерну програму з Іраном

Як повідомлялося, Іран розпочав виробництво збагаченого урану попри перемовини з Заходом про відновлення «ядерної угоди».

Прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет минулого тижня закликав світових лідерів «не піддаватися на ядерний шантаж Ірану» на тлі початку перемовин у Відні.

Як повідомляв Укрінформ, іранська ядерна угода була укладена 2015 року під час президентства Барака Обами у форматі P5+1 (п'ять постійних членів РБ ООН, а також Німеччина з залученням ЄС).

Тегеран припинив виконання ядерної угоди після того, як експрезидент США Дональд Трамп у 2018 році вивів Вашингтон з угоди СВПД та почав кампанію максимального тиску на Іран за допомогою нових жорстких санкцій США.

Читайте також: Штати побоюються, що Іран не повернеться до ядерної угоди 2015 року

У вересні генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Гроссі заявляв, що на трьох незаявлених МАГАТЕ об’єктах в Ірані виявлено наявність ядерного матеріалу, однак офіційний Тегеран досі не надав пояснення з цього приводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-