Штати побоюються, що Іран не повернеться до ядерної угоди 2015 року

Штати побоюються, що Іран не повернеться до ядерної угоди 2015 року

Укрінформ
Американські посадовці не мають особливих сподівань на відновлення переговорів світових держав з Іраном щодо обмеження його ядерної програми.

Як інформує Укрінформ, про це передає Axios із посиланням на оцінку високопоставлених представників розвідслужб США

Останні зазначають, що новий президент Ірану Ібрагім Райсі вважає свого попередника Хасана Рухані «слабким пристосуванцем», який уклав погану угоду зі США та іншими державами у 2015 році.

Повідомляється, що в Білому домі глибоко занепокоєні тим, що коли Іран зайде надто далеко в ядерних розробках, буде пізно повертатися до угоди 2015 року.

Читайте також: У Відні поновилися перемовини щодо ядерної програми Ірану

Водночас в адміністрації Джо Байдена сподіваються, що Райсі врешті-решт захоче укласти новий документ, який принципово не відрізнятиметься від попередньої, але називатиметься «угодою Райсі», а не «угодою Рухані».

Переговори, що розпочалися у Відні після шестимісячної паузи, є сьомим раундом зустрічей за участю Ірану, країн Євросоюзу, Великобританії, Росії та Китаю. США не беруть безпосередньої участі в переговорах.

Як повідомляв Укрінформ, Спільний всеосяжний план дій, або Іранська ядерна угода, була укладена 2015 року під час президентства Барака Обами. Тегеран припинив виконання угоди після того, як із неї у 2018 році вийшли США.

Повідомлялося, що в Ірані на трьох незаявлених МАГАТЕ об’єктах виявлено ядерний матеріал, однак Тегеран досі не надав пояснень з цього приводу.

Іран продовжує збільшувати запаси урану, збагаченого вище від відсотка, дозволеного ядерною угодою 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-