Румунія посилює обмежувальні заходи після виявлення перших випадків штаму Омікрон

Румунія посилює обмежувальні заходи після виявлення перших випадків штаму Омікрон

Укрінформ
Після підтвердження перших двох випадків зараження штамом коронавірусу Омікрон у Румунії влада країни оголосила про посилення обмежувальних заходів, щоб стримати його поширення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє румунський портал Sstiripesurse.

Міністр охорони здоров'я Румунії Александру Рафіла заявив у неділю, що румуни та інші громадяни країн ЄС, які прибувають з країн, що не входять до Євроспільноти, повинні будуть надавати негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не більше ніж за 48 годин до прибуття в країну.

Невакцинованих громадян з країн ЄС, які перебувають у червоній зоні епідеміологічного ризику, помістять на карантин на 10 днів.

Якщо невакциновані люди або ті, хто не одужав від хвороби, не нададуть негативного результату ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до прибуття, вони будуть поміщені на карантин на 14 днів.

За словами міністра, ці заходи спрямовані на стримування поширення в країні штаму коронавірусу Омікрон.

Як повідомлялося, у Румунії підтвердили перші два випадки зараження новим штамом коронавірусу Омікрон.

Напередодні Румунія запровадила заборону на поїздки для громадян країн, які не є членами ЄС, що прибувають з низки африканських держав.

Раніше у ВООЗ заявили, що новий штам коронавірусу Омікрон становить дуже високий ризик для світу та може призвести до серйозних наслідків у деяких регіонах. У Європейському центрі з запобігання та контролю захворювань (ЄЦКЗ) вважають, що новий штам коронавірусу Омікрон може бути стійкішим до вакцин та швидше поширюватися.

Станом на 3 грудня Омікрон виявили вже у 38 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-