У Відні 40 тисяч осіб мітингували проти продовження локдауну

У Відні 40 тисяч осіб мітингували проти продовження локдауну

Відео
Укрінформ
У суботу понад 40 000 людей влаштували ходу у Відні на знак протесту проти продовженя локдауну та планів зробити обов’язковими COVID-щеплення задля стримування пандемії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Люди несли плакати з написами: «Я вирішу сам», «Зробіть Австрію знову великою» та «Нові вибори» — нагадування про нещодавні політичні потрясіння, які мали наслідком зміну трьох канцлерів в країні протягом двох місяців.

Правоохоронці застосували перцевий спрей проти деяких протестувальників, які запускали феєрверки у поліцейських та затримали деяких учасників ходи, повідомила місцева поліція.

Австрія повідомила про майже 1,2 мільйона підтверджених випадків коронавірусу та понад 12 000 смертей внаслідок пандемії COVID-19 з початку кризи у сфері охорони здоров'я минулого року.

Як повідомлялося, з метою стримування поширення коронавірусної інфекції федеральний уряд Австрії запровадив із 19 листопада локдаун на всій території країни. Було заявлено, що він діятиме 20 днів.

Головний комітет Національної ради Австрії офіційно продовжив в країні до 11 грудня запроваджений у зв'язку з пандемією коронавірусу локдаун.

Під час локдауну діє цілодобове обмеження виходу з дому – як для вакцинованих, так і для нещеплених людей. Із 22 листопада залишати власні оселі можна лише з визначених причин, як-от праця та освіта, купівля продуктів, використання медичних та адміністративних послуг, відпочинок на свіжому повітрі неподалік місця проживання.

Фото: Florian Wieser/APA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-