Меркель у своєму останньому подкасті закликала вакцинуватися

Меркель у своєму останньому подкасті закликала вакцинуватися

Укрінформ
Ангела Меркель, яка наступного тижня складе свої повноваження канцлера ФРН, у черговий раз закликала співгромадян зробити щеплення проти коронавірусу.

Про це вона заявила у своєму останньому суботньому відеподкасті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Меркель упевнена, що можна було б запобігти величезним цифрам захворюваності та смертності, якби більше людей зробили вакцинацію.

«Завдяки ефективним та безпечним вакцинам ми маємо ключ до цього (завершення пандемії). Тому я ще раз закликаю вас серйозно поставитися до цього шкідливого вірусу. Новий штам Омікрон, зокрема, здається ще більш заразним, ніж попередні. Зробіть щеплення. Незалежно від того, чи це перша вакцинація, чи ревакцинація. Кожна вакцинація допомагає: вона дає вакцинованій людині безпеку, принаймні відмінний захист від серйозного перебігу хвороби. А максимально високий рівень вакцинації допомагає всім нам, як країні, залишити цю пандемію позаду», - закликала Меркель.

Вона подякувала тим «розсудливим», хто дотримується правил – як для самозахисту, так і з міркувань турботи про інших. Такі люди становлять переважну більшість у країні, зауважила політик.

Уперше Меркель використала відеоподкаст як форму спілкування з нацією більш як 15 років тому, в червні 2006 року, і відтоді зверталася в такий спосіб до людей понад 600 разів.

«Я завжди бачила подкаст як спосіб розповісти вам безпосередньо про теми, які мені близькі», - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-