У Гаазі група протестувальників увірвалася до будівлі ОЗХЗ

У Гаазі група протестувальників увірвалася до будівлі ОЗХЗ

Відео
Укрінформ
У нідерландській Гаазі поліція затримала групу курдських демонстрантів, які увірвалися до будівлі Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“У Гаазі група протестувальників увірвалася до будівлі Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ)”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що будівлю ОЗХЗ у Гаазі штурмували курдські демонстранти, які звинувачують Туреччину в застосуванні хімічної зброї проти курдів.

Близько полудня група з близько 50 мітингарів увірвалася в будівлю Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Поліція затримала цих протестувальників. Ті у свою чергу наголосили, що хотіли потрапити всередину, щоб привернути увагу та вкотре закликати ОЗХЗ до рішучих дій та розслідувати застосування Туреччиною хімічної зброї проти курдів.

Як повідомляв Укрінформ, австрійський дипломат міг злити російському агенту розслідування щодо “Новічка”.

В Австрії відсторонили від посади посла в Індонезії, колишнього генсекретаря МЗС Йоганнеса Петерліка, що може бути пов’язаний з передачею даних про розслідування Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) щодо нервово-паралітичної речовини групи “Новічок” ймовірному агенту російських спецслужб.

Петерлік був генеральним секретарем в бірюзово-блакитному уряді (урядовій коаліції між консервативною "Австрійською народною партією" та правопопулістською "Австрійською партією свободи" у 2017-2019рр. – ред.) і, таким чином, вищою посадовою особою міністерства. Останнім часом він працював послом у Джакарті (Індонезія).

Згідно з публікацією австрійської газети Kurrier 22 жовтня 2021 р., прокуратура Відня підозрює Петерліка у зловживанні службовим становищем та в порушенні службової таємниці.

"Можлива причина, відповідно до інформації Kurier: формулу російського нейротоксину "Новічок", ймовірно, було передано колишньому менеджеру Wirecard Яну Марсалеку, який нині переховується", - повідомляється у статті.

У МЗС Австрії підтвердили, що Петерлік був відсторонений від посади. Водночас, у відомстві не стали коментувати повідомлення у ЗМІ щодо висунутих проти Петерліка обвинувачень.

Йоганнес Петерлік займав посаду генерального секретаря МЗС Австрії з 2018 по 2020 рік. На цю посаду його запросила тодішня міністерка зовнішніх справ Карін Кнайссль, яка стала відомою, зокрема, танцем із Путіним на своєму весіллі.

Фото з сайту NOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-