«Токсична суміш»: ВООЗ назвала причини появи нових варіантів COVID-19

«Токсична суміш»: ВООЗ назвала причини появи нових варіантів COVID-19

Укрінформ
Нові варіанти коронавірусу виникають через «токсичну суміш», що утворилася у світі, низькі темпи вакцинації та рівня тестування.

Як передає Укрінформ, про це заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус у своєму вступному слові на брифінгу для ЗМІ. 

«У глобальному масштабі у нас утворилася токсична суміш із слабкого охоплення вакцинацією та дуже низького рівня тестування – рецепт для появи нових, більш небезпечних варіантів (COVID-19 – ред.)», – заявив він.

Гебреїсус також закликав країни повністю фінансувати глобальну ініціативу ACT Accelerator щодо справедливого доступу до нових засобів діагностики, лікування та вакцин від коронавірусу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у ВООЗ заявили, що новий варіант коронавірусу Omicron становить "дуже високий" ризик для світу та може призвести до серйозних наслідків у деяких регіонах. У Європейському центрі щодо запобігання та контролю захворювань (ЄЦКЗ) вважають, що новий штам коронавірусу Omicron може бути стійкішим до вакцин та швидше поширитися.

Новий штам вже було виявлено щонайменше у 23 країнах

Доктор Ентоні Фаучі, провідний експерт США з інфекційних захворювань, сказав, що більше про штам Оmicron стане відомо за два-чотири тижні, коли вчені виростять і протестують лабораторні зразки нового штаму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-