Відмивання грошей і шахрайство: прокуратура ЄС розслідує справ на €5 мільярдів

Відмивання грошей і шахрайство: прокуратура ЄС розслідує справ на €5 мільярдів

Укрінформ
Офіс прокурора Європейського Союзу з червня ініціював понад 500 справ про відмивання грошей, шахрайство та транскордонну корупцію на загальну суму близько 5 млрд. євро.

Про це заявила Головний прокурор Євросоюзу Лаура Ковеші під час онлайн-виступу на відкритті Міжнародного форуму з питань клептократії та незаконних фінансових потоків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прокуратура ЄС – це спеціалізована прокуратура, яка розслідує відмивання грошей та шахрайство. До наших повноважень також належать справи, пов’язані з транскордонною корупцією. З 4 червня ми почали працювати дуже активно – ініційовано понад 500 справ на загальну суму близько 5 млрд. євро. Це лише початок», - сказала Ковеші.

Вона додала, що делеговані прокурори Офісу прокурора ЄС мають повний обсяг повноважень у національних правових системах, доступ до баз даних на рівні державних органів та органів ЄС.

Окрім того, Офіс прокурора ЄС має повноваження ініціювати транскордонні розслідування, забезпечувати співпрацю з третіми країнами та звертатися із запитами до держав, які не є членами ЄС, з метою отримання певної інформації, зазначила Ковеші.

Як повідомляв Укрінформ, Офіс Прокурора ЄС і посада головного прокурора ЄС були вперше запроваджені у вересні 2019 року. Участь у цьому проєкті погодилися брати 22 члени ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-