Росія висилає частину співробітників із посольства США в Москві

Росія висилає частину співробітників із посольства США в Москві

Укрінформ
Російське МЗС повідомило співробітникам посольства США, які перебувають у Москві понад три роки, що вони мають залишити Росію до 31 січня 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють «Известия» із посиланням на офіційного представника МЗС РФ Марію Захарову.

«Ми розглядаємо (попереднє – ред.) американську вимогу саме як висилку (російських дипломатів – ред.) і маємо намір реагувати відповідним чином. До 31 січня 2022 року Росію мають залишити співробітники посольства США, які перебувають у Москві понад три роки», - сказала Захарова.

У МЗС РФ заявляють, що це рішення є кроком у відповідь на рішення США обмежити терміни перебування російських дипломатів. "До 1 липня наступного року, якщо Вашингтон не відмовиться від трирічного правила і не піде на компроміс, ще поїдуть працівники в загальній кількості, пропорційній оголошеній Держдепартаментом цифрі росіян", - уточнила Захарова.

27 листопада посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов повідомив, що 27 російських дипломатів із сім'ями вимушено залишать США 30 січня 2022 року. Ще стільки ж фахівців дипломатичного представництва РФ виїдуть із країни за півроку — 30 червня.

29 листопада заступник керівника пресслужби Держдепартаменту Джаліна Портер заявила, що від'їзд понад 50 російських дипломатів зі США, що має відбутися в 2022 році, не можна розглядати як висилку або каральний захід. За її словами, Сполучені Штати висувають російським дипломатам такі самі вимоги, які Росія висуває американським.

Того ж дня заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков повідомив, що Росія відповість на висилку 27 дипломатів із США.

Як повідомлялося, у квітні США ввели масштабні санкції проти Росії та оголосили, що висилають 10 російських дипломатів у відповідь на втручання Росії у вибори, кібератаки, порушення прав людини та окупацію Криму.

У відповідь Росія оголосила, що застосовує санкції до восьми чиновників США, відсилає 10 американських дипломатів і накладає суворі обмеження на персонал у посольстві США.

У липні США оголосили про звільнення 182 співробітників у дипломатичних представництвах у Росії внаслідок рішення Кремля заборонити наймати на роботу до посольства США громадян Росії чи третіх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-