У Польші — рекордна кількість COVID-випадків і смертей за добу

У Польші — рекордна кількість COVID-випадків і смертей за добу

Укрінформ
За минулу добу, 30 листопада, у Польщі зафіксовано 29 064 випадки інфікування коронавірусом, померли 570 осіб. 

Про це інформує МОЗ Польщі у Твітері, передає Укрінформ.

За кількістю інфікованих, це найвищий показник від 2 квітня. Найбільше інфікованих на COVID-19 виявлено у Мазовецькому (Варшава), Сілезькому (Катовіце) та Великопольському (Познань) воєводствах, загальна кількість яких у цих трьох регіонах становить близько половини всіх інфікованих по країні.

За смертністю показник минулої доби є найвищим з другої половини квітня і рекордним під час четвертої, осінньої хвилі коронавірусу в Польщі.

На сьогодні у польських лікарнях перебуває 21,3 тис. інфікованих коронавірусом, підключених до апаратів ШВЛ є понад 1,8 тисячі.

За офіційними даними, від початку пандемії у Польщі інфікувалися понад 3,5 млн людей, померли понад 84,1 тисячі.

Як повідомлялося, Польща з 1 грудня запровадила нові “кризові” COVID-обмеження через появу нової мутації коронавірусу типу “Омікрон”. Зокрема, введено заборону на авіаперельоти до семи країн Африки (Ботсвана, Лесото, Мозамбік, Намібія, ПАР, Зімбабве, Есватіні). Особи, які повертатимуться з цих країн, незалежно від шляхів повернення, матимуть подовжений карантин до 14-ти днів без можливості його швидшого завершення. Крім того, Польща подовжила з 10-ти до 14-ти днів термін карантину для осіб, які подорожують до Польщі з країн поза межами Шенгенської зони (зокрема, і з України).

У готельно-ресторанній сфері, театрах, кінотеатрах, басейнах обмежується кількість зайнятих місць із нинішніх 75% до 50%. На спортивних подіях відтепер замість 500 зможуть перебувати 250 осіб, а на масових сімейних подіях, наприклад, весіллях, ліміт знижується із 150 до 100 осіб. Натомість у спортзалах і фітнес-клубах відтепер завантаженість має становити одна особа на 10 кв. метрів, а не 15, як донині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-