США і Латвія спільно реагуватимуть на міграційну кризу на кордоні з Білоруссю - Держдеп

США і Латвія спільно реагуватимуть на міграційну кризу на кордоні з Білоруссю - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати і Латвія обговорили шляхи взаємодії та спільної відповіді у реагуванні на гуманітарну кризу в регіоні, яка виникла через спроби режиму в Білорусі спрямувати потоки мігрантів через свій кордон до країн ЄС.

Про це йшлося під час зустрічі в Ризі у вівторок держсекретаря США Ентоні Блінкена з прем’єр-міністром Латвії Крішьянісом Каріньшом, повідомляє Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен і прем'єр-міністр Каріньш обговорили питання регіональної безпеки, у тому числі важливість НАТО для трансатлантичної безпеки, а також те, як Сполучені Штати і Латвія можуть співпрацювати для розв’язання гуманітарної кризи, спричиненої організованими потоками нелегальних мігрантів до ЄС з боку режиму в Білорусі», - зауважили за результатами зустрічі в Держдепартаменті США.

Читайте також: На кордоні Литви з Білоруссю починають нову спецоперацію

Крім того, сторони обговорили можливості для поглиблення взаємодії в інших сферах.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен цього тижня відбув до європейського турне до Європи, під час якого заплановані його візити до Риги й Стокгольма. Глава американської дипломатії, зокрема, планує взяти участь у міністерських засіданнях НАТО і ОБСЄ для обговорення зосередження російських військ поблизу українського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-