Штати суттєво розширили відстеження нових COVID-варіантів – ЗМІ

Штати суттєво розширили відстеження нових COVID-варіантів – ЗМІ

Укрінформ
Американські лабораторії та наукові центри останнім часом суттєво посилили роботу щодо відстеження чинних та виявлення нових мутацій COVID-19.

Про це йдеться в повідомленні американського інформагентства АР, передає Укрінформ.

«Після «повільного старту» США вдосконалили свою систему спостереження (за поширенням COVID-19 – ред.) з метою відстеження нових варіантів коронавірусу, таких як omicron, збільшивши щотижневу кількість збору зразків на десятки тисяч», - зазначається в повідомленні.

Оскільки віруси мутують, вчені постійно аналізують генетичний склад свіжих позитивних зразків для того, щоб виявити нові варіанти хвороби. Вони вивчають так звані хімічні букви генетичного коду вірусу, щоб виокремити нові тривожні мутанти, такі як omicron, а також відстежити поширення уже відомих варіантів, таких як delta.

Читайте також: Байден звернувся до нації через штам Omicron

Цим займаються вчені у багатьох країнах, однак донедавна внесок США у ці зусилля був мінімальним. Нині ситуація змінилася.

«На початку цього року в США оброблялися менш як 1% позитивних зразків. Наразі тут проводяться тести з 5-10% зразків», - зауважує видання.

Зараз у США дослідженнями займаються близько 70 лабораторій лише на місцевому рівні. Разом з іншими лабораторіями, якими керують Центри контролю та профілактики захворювань (CDC), їхня кількість набагато більша. Загалом же у США нині обробляється від 40 до 80 тисяч зразків щотижня – у порівнянні з 12 тисячами в першій половині цього року.

Здебільшого дослідження мутацій коронавірусу у США вдалося суттєво розширити завдяки отриманню $1,7 млрд з трильйонного пакета допомоги, ініційованого президентом Байденом на початку цього року.

Читайте також: Ступінь небезпеки нового штаму Omicron з'ясують за два тижні – епідеміологиня

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глава Білого дому звернувся до нації у зв’язку з виявленням в інших країнах нового варіанту коронавірусу omicron. У цьому зв’язку він закликав уникати панічних настроїв, вдатися до ефективного реагування, спираючись на розробки вчених, вакцинацію та інші превентивні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-