Мігранти двічі намагалися «штурмувати» кордон з Польщею

Мігранти двічі намагалися «штурмувати» кордон з Польщею

Відео
Укрінформ
Дві групи мігрантів за підтримки білоруських служб напередодні намагалися силою прорвати кордон з Польщею.

Про це повідомляє у Твіттері Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

“Минулої доби, 29 листопада, польсько-білоруський кордон намагалися перетнути 134 особи. Видано 33 постанови про залишення території Польщі… Групи агресивних іноземців намагалися прорвати кордон на відрізках відповідальності прикордонних застав в Мельнику і Шудзялові”,- йдеться в повідомленні Прикордонної служби Польщі.

Як зазначається, у Шудзялові спробу перетину кордону було здійснено цієї ночі о 02:30 (за місцевим часом). Мігранти та білоруські силовики кидали у бік поляків камінням, металевими трубами і петардами.

Водночас у міноборони Польщі повідомили, що на відрізку кордону поблизу населеного пункту Токари білоруські силовики закидали польських прикордонників і військових камінням.

За інформацією прикордонників, напередодні було затримано двох громадян України, які допомагали мігрантам залишити прикордонну зону. У поліції Підляського воєводства повідомили, що в населеному пункті Рижувка було затримано за кермом автомобіля українця, який перевозив двох нелегальних мігрантів з Іраку.

Лідери країн Вишеградської групи напередодні у Будапешті запевнили Польщу у своїй солідарності у питаннях міграційної кризи на кордоні. Президент РП Анджей Дуда під час зустрічі зазначив, що не виключається поява нового міграційного потоку до Білорусі - з Афганістану.

У понеділок глава польського уряду Матеуш Моравецький зустрівся у Варшаві з лідерами усіх політичних фракцій парламенту, зокрема опозиційних сил. Під час зустрічі він повідомив про нинішню ситуацію на польсько-білоруському кордоні, а також загальну безпекову ситуацію в регіоні, зокрема поблизу кордонів з Україною.

Цього тижня Сейм Польщі розгляне законопроєкт про захист державного кордону після того, як на минулому тижні в нього внесла правки вища палата польського парламенту (Сенат).

Від липня на східному кордоні ЄС із Білоруссю триває криза, викликана штучним генеруванням потоку мігрантів з Близького Сходу до Європи. Гібридні дії проти Польщі, Литви та Латвії здійснює режим Лукашенка за підтримки Кремля.

Польща частково закрила кордон з Білоруссю, збудувала тимчасові загородження з колючого дроту. До середини наступного року Польща планує збудувати постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-