США посилюють засоби стримування в Європі проти Росії – Пентагон

США посилюють засоби стримування в Європі проти Росії – Пентагон

Укрінформ
Міністерство оборони США завершило роботу над Переглядом глобальних позицій (GPR), розпочату адміністрацією Байдена, за результатами якого, зокрема, прийнята концепція щодо посилення засобів стримування США проти Росії в Європі.

Про це заявила в понеділок під час брифінгу в Пентагоні в.о. помічника заступника міністра оборони у політичних питаннях Мара Карлін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У Європі GPR посилює надійні засоби стримування США проти російської агресії та дає змогу силам НАТО діяти більш ефективно»,- зауважила Карлін.

Вона зазначила, що зміни в політиці стримування проти Росії почали вноситися ще у 2014 році, коли РФ вторглася в Крим. Після цього було здійснено «кілька дійсно важливих змін», які посилили взаємодію США у сфері оборони по всій Європі.

«Ці проєкти мають сенс і ми хочемо їх продовжувати», - підкреслила представниця Пентагону.

Читайте також: У Пентагоні кажуть про збільшення кількості російських військ навколо України

Карлін також зауважила, що адміністрація Байдена також зробила свій внесок у цей процес. Зокрема, в лютому президент Байден скасував скорочення 25 тисяч військових США в Німеччині, ініційоване попередньою адміністрацією. Крім того, у квітні міністр оборони США заявив, що в Німеччині з’являться нові військові утворення.

Як повідомляв Укрінформ, президент Джо Байден одразу після інавгурації наприкінці січня цього року наказав провести Перегляд глобальних позицій США в оборонній сфері. Перегляд здійснювався за участі Пентагону, Об’єднаного штабу, бойових Командувань США, Ради нацбезпеки, Держдепартаменту, USAID, а також Управління директора національної розвідки США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-