Суд у справі Саакашвілі відклали до 23 грудня

Суд у справі Саакашвілі відклали до 23 грудня

Укрінформ
Суд у справі колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі у Грузії відклали до 23 грудня на тлі сутичок біля будівлі суду в Тбілісі між поліцією та його прихильниками.

Про це передає Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

Саакашвілі, якого 29 листопада вперше після затримання доправили до суду, заявив на засіданні, що під час перебування під вартою його катували. Під час виступу зі скляної камери в залі суду він відмовився визнавати повноваження прокуратури.

Читайте також: Саакашвілі забрали після виступу і продовжили суд без нього

Раніше Мін’юст Грузії неодноразово відмовляв Саакашвілі у присутності в залі суду через заходи безпеки та ризики погіршення стану здоров’я. Йому пропонували брати участь у процесі дистанційно чи проводити судові засідання у в’язниці, проте політик відмовився.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Саакашвілі вперше після затримання доставили до Тбіліського міського суду. До цього він не брав участі у засіданнях навіть дистанційно, а адвокати заявляли про поганий стан здоров'я політика.

1 жовтня 2021 року Міхеїла Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушено декілька кримінальних справ.

Наступної доби стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

Читайте також: На п’ятдесятий день голодування Саакашвілі звернувся до Байдена

8 листопада його переведено до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі. 18 листопада, на 49-ий день голодування, Саакашвілі знепритомнів, після чого його перевели до реанімації.

Пізніше експрезидента Грузії перевезли до військового шпиталю у місто Горі, оскільки його самопочуття погіршилось. Там Саакашвілі припинив голодування.

Фото: IPN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-