Саакашвілі забрали після виступу і продовжили суд без нього

Саакашвілі забрали після виступу і продовжили суд без нього

Укрінформ
Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі більше не буде присутній на сьогоднішньому судовому процесі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє IPN.

У ході засідання адвокат Саакашвілі Бека Басілая озвучив рекомендацію лікарів про перенесення засідання через стан здоров'я експрезидента Грузії.

«У нас є певні пропозиції, які досить об’ємні та дискусійні. Я сьогодні не очікував, що стан здоров’я дасть можливість Міхеїлу Саакашвілі брати участь у процесі стільки годин та виступити з такою промовою перед громадськістю. Сьогодні, якщо це не критично, ми повинні відтермінувати процес, а якщо це критично, ми можемо продовжувати, ми готові подавати клопотання», – заявив у зверненні до колегії суддів Бека Басілая.

Однак, за рішенням колегії суддів, засідання триватиме до 17:00, поновившись після перерви.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Саакашвілі вперше після затримання доставили до Тбіліського міського суду. До цього він не брав участі у засіданнях навіть дистанційно, а адвокати заявляли про поганий стан здоров'я політика.

1 жовтня 2021 року Міхеїла Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушено декілька кримінальних справ.

Наступної доби стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада його переведено до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі. 18 листопада, на 49-ий день голодування, Саакашвілі знепритомнів, після чого його перевели до реанімації.

Пізніше експрезидента Грузії перевезли до військового шпиталю у місто Горі, оскільки його самопочуття погіршилось. Там Саакашвілі припинив голодування.

Фото: IPN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-