Новий штам коронавірусу Omicron дістався Австрії

Новий штам коронавірусу Omicron дістався Австрії

Укрінформ
Підозра на зараження жителя Тіроля новим штамом коронавірусу "Омікрон" підтвердилася. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в понеділок в австрійському МОЗ.

"Міністерство охорони здоров'я наразі має всі дані, необхідні для підтвердження (факту зараження штамом "Омікрон" – ред.), - заявили у відомстві.

Згідно з інформацією міністерства, у випадку інфікування коронавірусом жителя Тіроля, який раніше повернувся з Африки і в якого був виявлений позитивний результат тесту на COVID-19 за відсутності симптомів, йдеться саме про штам із науковою назвою "B.1.1.529".

Австрія в суботу заборонила в'їзд у країну з Південної Африки, Лесото, Ботсвани, Зімбабве, Мозамбіку, Намібії та Есватіні, які визначені як регіони, де поширена мутація коронавірусу. Офіційно в республіці тоді не було зареєстровано випадків захворювання на новий штам коронавірусу B.1.1.529, який отримав назву "Омікрон", однак, під підозрою знаходився один випадок у Тіролі.

Як повідомляв Укріфнорм, Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що новий варіант коронавірусу "Омікрон" становить "дуже високий" ризик для світу і може призвести до серйозних наслідків у деяких регіонах.

В організації повідомили, що потрібні подальші дослідження, щоб краще зрозуміти, чи зможе "Омікрон" обходити імунний захист, створений вакцинами, або такий, що виник після перенесеної хвороби. Також ці дослідження мають показати, чи загрожує новий варіант вірусу для повністю вакцинованих, і чи захищає від нього бустерна доза вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-