Ліван потерпає від гіперінфляції — країну охопили антиурядові протести

Ліван потерпає від гіперінфляції — країну охопили антиурядові протести

Укрінформ
У Лівані пройшли масштабні протести проти дій уряду, які призвели до економічної кризи та девальвації ліванського фунту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Протести пройшли у Бейруті, Тріполі, Сідоні та інших містах по всій країні. У Бейруті протестувальники заблокували дороги та підпалили шини.

ЗМІ відзначає, що протестувальники обурюються діями уряду, що призвели до економічної кризи. Ця криза триває ще з 2019 року, внаслідок чого приблизно три чверті населення країни живуть у стані бідності, а місцева валюта знецінилася на понад 90%. Станом на сьогодні, ліванський фунт дорівнює 0,00066 долара США.

Зазначається, що у вересні вперше за рік був призначений новий уряд на чолі з прем’єр-міністром Наджибом Мікаті. Останнє засідання уряду Мікаті відбулося 12 жовтня для того, щоб заслухати результати розслідувань справи про вибух у бейрутському порту.

Відтоді, на тлі бездіяльності уряду, були скасовані субсидії на майже всі товари, включаючи ліки, при тому, що ціни зросли у багато разів. Головним завданням уряду було відновити перемовини з Міжнародним валютним фондом, аби розблокувати фінансову допомогу з-за кордону. Однак уряд так і не зміг домовитися з МВФ, що викликало протести.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні на декілька днів увесь Ліван було знеструмлено, оскільки через брак палива дві найбільші електростанції країни не працювали.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-