Сполучення з південною Африкою призупинили вже десятки країн

Сполучення з південною Африкою призупинили вже десятки країн

Укрінформ
Після виявлення штаму коронавірусу Omicron авіасполучення з ПАР та сусідніми країнами вже припинили десятки держав по всьому світові.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в огляді CNN.

Нову мутацію коронавірусу вже виявлено в низці країн - переважно у приїжджих із півдня Африки, зокрема у 13 пасажирів в аеропорту Амстердама.

Omicron-штам також підтверджено у ФРН, Великій Британії, Чехії, Італії, Ізраїлі, Австралії.

У звязку з цим країни Європейського Союзу вирішили запровадити тимчасові обмеження на всі поїздки з ПАР, Ботсвани, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Намібії та Зімбабве. США вчинили так само, додавши до цього переліку Малаві.

Як зазначається, подібні обмеження запровадили, зокрема Бразилія, Таїланд, Сингапур, Туреччина, Саудівська Аравія, Бахрейн, Йорданія, Росія, Філіппіни. Серед країн Африки таких заходів поки що вжили лише Єгипет, Марокко та Ангола.

Тим часом, додає CNN, Франція оголосила про «посилення» контролю на кордоні з Бельгією після того, як у цій країні у приїжджого з Єгипту підтвердили інфікування штамом Omicron.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня у Південній Африці було виявлено новий штам коронавірусу, який ВООЗ назвала Omicron. Вважається, що через численні мутації він може бути стійкішим до вакцин.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-