Експерт назвав основну небезпеку штаму Omicron

Експерт назвав основну небезпеку штаму Omicron

Укрінформ
Штами коронавірусу Delta й Omicron несуть різні основні ризики - перший швидко поширюється, а другий може виявитися стійким до вакцин.

Про це заявив керівник медичної служби Великої Британії Кріс Вітті, передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

"Штам Delta в основному просувався за рахунок здатності швидко поширюватись, але менше занепокоєння викликала його здатність уникати вакцин", - заявив Кріс Вітті під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Водночас, за його словами діяти швидко стосовно штаму Omicron змушує та обставина, він може виявитися стійким до вакцин.

Своєю чергою Джонсон зазначив, що про новий штам Omicron, виявлений в Африці, ще небагато відомо, але "видається, що він поширюється дуже швидко і серед тих, хто пройшов подвійну вакцинацію".

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам коронавірусу, виявлений у Південній Африці, Omicron. За попередніми даними, цей варіант може бути небезпечнішим, аніж попередні.

26 листопада голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що ЄС має намір призупинити авіасполучення з країнами півдня Африки через новий небезпечний штам.

Про припинення авіасполучення з регіоном уже оголосила низка держав. Адміністрація США теж вирішила призупинити прийом приїжджих із ПАР та семи сусідніх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-