Виробник таблеток проти COVID-19 «погарячкував» із заявами про ефективність

Виробник таблеток проти COVID-19 «погарячкував» із заявами про ефективність

Укрінформ
Оновлені дані дослідження експериментальних таблеток проти COVID-19 "Молнупіравір" виробництва американської фармацевтичної компанії Merck & Co засвідчили, що цей засіб менш ефективний, ніж вважалося.

Про це повідомила компанія-виробник, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

У Merck & Co заявили, що за даними, отриманими від 1433 пацієнтів, "Молнупіравір" у 30% випадків допомагає уникнути госпіталізації або смерті. Водночас у жовтні називався показник на рівні близько 50%, ґрунтуючись на даних від 775 пацієнтів.

Компанія Merck & Co опублікувала дані до того, як Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США опублікувало набір документів, призначених для інформування групи зовнішніх експертів, які зберуться у вівторок, щоб обговорити, чи рекомендувати для застосування цей засіб.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів вніс до переліку лікарських засобів та медичних виробів, які за кошти держбюджету для України закуповують спеціалізовані організації, медзасоби "Молнупіравір" та "PF-07321332/ritonavir" для лікування коронавірусної хвороби, спричиненої SARS-CoV-2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-