Алієв висловив готовність «перегорнути сторінку» у відносинах з Вірменією

Алієв висловив готовність «перегорнути сторінку» у відносинах з Вірменією

Укрінформ
Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про готовність "перегорнути сторінку" у тривалому протистоянні Баку з Єреваном.

Як передає Укрінформ із посиланням на агенцію Azertag, ця заява пролунала після тристоронньої зустрічі президента Азербайджану Ільхама Алієва, прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна та президента РФ Володимира Путіна.

"Я неодноразово казав, що ми в Азербайджані налаштовані перегорнути сторінку багаторічного протистояння з Вірменією, розпочати етап нормальної взаємодії", - заявив Алієв.

Він додав, що Азербайджан передав Вірменії понад 100 військовослужбовців, полонених у перебігу військового протистояння у Нагірному Карабаху.

Своєю чергою прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян зазначив: "Я підтверджую готовність Вірменії та уряду Вірменії, який отримав мандат від народу, на відкриття ери мирного розвитку для нашої країни, нашого регіону, і ми націлені на це".

Як повідомлялося, 13 листопада міноборони Азербайджану заявило про відновлення обстрілів з боку Вірменії в Нагірному Карабаху. Своєю чергою в Єревані стверджували, що саме азербайджанські військові відкрили вогонь у напрямку вірменських позицій.

16 листопада у парламенті Вірменії пролунала інформація про загибель 15 вірменських військових унаслідок нової ескалації, у міноборони країни додали, що 12 бійців потрапили у полон. Водночас у Баку заявили, що через інтенсивний обстріл з боку Вірменії дістали поранення двоє азербайджанських військових.

Після кількох днів збройного протистояння на кордоні Азербайджан та Вірменія домовилися припинити обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-