США зберігають «усі варіанти на столі» для відповіді на дії Росії – Держдеп

США зберігають «усі варіанти на столі» для відповіді на дії Росії – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати вкрай серйозно сприймають зосередження військ РФ поблизу українського кордону та розглядають усі варіанти реагування на дії російської сторони.

Про це заявила в п’ятницю під час телефонного брифінгу для журналістів помічниця держсекретаря США з питань Європи і Євразії Керен Донфрід, передає власний кореспондент Укрінформу.

«На столі перебувають усі варіанти, крім того є набір інструментів, який включає повний спектр опцій», - зауважила Донфрід.

За її словами, американська сторона «вкрай серйозно» ставиться до незвичної військової активності РФ поблизу України.

Крім того, Донфрід зауважила, що зараз НАТО має прийняти рішення щодо наступних кроків у відповідь на дії РФ. Представниця Держдепу уточнила, що наступного тижня відбудеться міністерська зустріч Альянсу в Литві, де обговорюватимуться спільні оцінки розвитку ситуації в регіоні.

Водночас Донфрід заначила, що Сполучені Штати «продовжать переглядати й оцінювати» те, які позиції США займатимуть в оборонній політиці на східному фланзі НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен наступного тижня вирушає до Європи, де він візьме участь у зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн НАТО в Ризі, а також у міністерській нараді ОБСЄ. Під час цих зустрічей обговорюватиметься, головним чином, посилення військової напруженості з російського боку, пов’язане із зосередженням її військ неподалік українського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-