У сутичках з мігрантами постраждали двоє польських силовиків

У сутичках з мігрантами постраждали двоє польських силовиків

Укрінформ
Польський прикордонник та військовий постраждали від зіткнень з агресивно налаштованими мігрантами на кордоні та закритому центрі для біженців на заході країни.

Про це під час пресконференції повідомила речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська, передає кореспондент Укрінформу.

За її інформацією, під час учорашньої спроби близько 22-ї години (за місцевим часом) майже 200 мігрантів силою проникнути на територію Польщі, один з польських військових отримав травму голови від кинутого каменя. Його відвезли до лікарні і надали медичну допомогу.

Водночас під час сутички з агресивно налаштованими іноземцями у закритому центрі для біженців у населеному пункті Венджин на заході Польщі травму руки отримав поліцейський, якому також було надано допомогу.

Як інформувалося, напередодні польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути 217 осіб.

Водночас близько 100 агресивно налаштованих іноземців, які перебувають у закритому центрі для біженців, у четвер намагалися проламати загородження і вийти за його межі. Польська поліція запобігла цій спробі, посиливши охорону закладу поліцією з інших міст та регіонів.

У цьому центрі перебуває 600 чоловіків, більш ніж половина з них – громадяни Іраку.

Як повідомлялося, від липня на східному кордоні ЄС із Білоруссю триває криза, викликана штучним генеруванням потоку мігрантів з Близького Сходу до Європи. Гібридні дії проти Польщі, Литви та Латвії здійснює режим Лукашенка за підтримки Кремля.

Польща частково закрила кордон з Білоруссю, збудувала тимчасові загородження з колючого дроту. До середини наступного року Польща планує збудувати постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-