Італія заборонила в’їзд із сімох африканських країн через новий COVID-штам

Італія заборонила в’їзд із сімох африканських країн через новий COVID-штам

Укрінформ
У п’ятницю італійський уряд ухвалив рішення обмежити в’їзд до країни подорожуючим із семи африканських країн через побоювання щодо розповсюдження нового небезпечного варіанту коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local

Зазначається, що віднині в країну заборонено пускати подорожуючих, які протягом останніх двох тижнів перебували в Південній Африці, Лесото, Ботсвані, Зімбабве, Мозамбіку, Намібії та Свазіленді.

За словами міністра охорони здоров'я Італії Роберто Сперанци, поки науковці досліджують новий штам B.1.1.529, «ми будемо слідувати шляху максимальної безпеки».

Таких заходів було вжито у зв'язку з виявленням нового штаму коронавірусу в Ботсвані та деяких інших країнах Африки, а також у Гонконгу (який поки що не включений до «червоного списку»).

Йдеться про штам B.1.1.529, в якого виявлено 32 мутації, що дозволяють йому «уникати» антитіл, які утворюються в організмі в результаті вакцинації.

Поки що відомо про 10 випадків зараження новим варіантом коронавірусу. Три випадки зафіксовано в Ботсвані, шість – у ПАР, ще один – у Гонконгу, у чоловіка, який приїхав із ПАР.

Як повідомляв Укрінформ, Британія в четвер призупинила авіасполучення з Африкою через новий штам коронавірусу, що поширюється там, оскільки він може виявитися більш стійким до вакцин і поставити під загрозу зусилля по боротьбі з пандемією.

Слідом за Британією в’їзд на свою територію для туристів з африканського регіону, де розповсюджується новий штам коронавірусу, заборонили Індія та Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-