Берлін вкотре спростував заяви Мінська про «домовленість» щодо мігрантів

Берлін вкотре спростував заяви Мінська про «домовленість» щодо мігрантів

Укрінформ
Уряд ФРН і його очільниця Ангела Меркель неодноразово спростовували заяви з Мінська про начебто домовленість між Німеччиною та Білоруссю в питанні вирішення ситуації з мігрантами на білорусько-польському кордоні.

Про це нагадав на брифінгу в п’ятницю речник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такі заяви самого Лукашенка та його речниці є неправдивими. Це неправда, що Німеччина була б згодна», - сказав Зайберт про, начебто, готовність ФРН прийняти 2 тисячі мігрантів.

Німецька сторона, заявив її представник, завжди вказувала на те, що йдеться не про двосторонню німецько-білоруську проблему, а про виклик Мінська всьому Євросоюзу за допомогою гібридних інструментів.

При цьому Зайберт зауважив, що в Білорусі дійсно відбуваються «технічні переговори» щодо гуманітарної ситуації на кордоні, покращення становища людей, а також про можливості безпечного повернення їх додому.

Як повідомлялось, напередодні в.о. канцлера ФРН Ангела Меркель обговорила ситуацію на білорусько-польському кордоні з прем’єром Польщі Матуешем Моравецьким. Сторони, як прокоментувала Меркель, згодні з тим, що кризу створено штучно, що Білорусь задля гібридної атаки заманила мігрантів «абсолютно брехливими обіцянками», і прагне дестабілізувати та послабити не лише Польщу, а й увесь Європейський Союз. Меркель також повідомила після переговорів, що сторони торкнулися ролі Росії у цій ситуації. «Ми знаємо, що Лукашенко і президент Путін дуже близькі. Тому я говорила про цю ситуацію з президентом Росії і вважаю, що звідти також має бути чітко сказано, що не можна зловживати людьми, так би мовити, в гібридних цілях», - заявила Меркель журналістам.

Криза на білорусько-польському кордоні спостерігається з серпня. Кінцевою метою своєї подорожі більшість мігрантів бачать Німеччину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-