В Ізраїлі зафіксували випадок нового штаму коронавірусу з Африки

В Ізраїлі зафіксували випадок нового штаму коронавірусу з Африки

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю оголосило у п'ятницю, що новий небезпечний південноафриканський штам коронавірусу B.1.1.529 зафіксовано у громадянина, який повернувся з республіки Малаві.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Newsru.co.il.

В офіційному повідомленні йдеться, що є підозри, що ще двоє людей, які нещодавно прибули з-за кордону, інфіковані цим штамом. Вони пройшли тести й зараз перебувають в ізоляції.

У нового штаму виявлено 32 мутації, що дозволяють йому "уникати" антитіл, що утворюються в організмі в результаті вакцинації.

У зв'язку з виявленням в ізраїльтянина нового південноафриканського штаму сьогодні відбудеться нове термінове засідання за участю прем'єр-міністра Нафталі Беннета та керівників системи охорони здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада Ізраїль вніс до "червоного списку" ПАР, Лесото, Ботсвану, Зімбабве, Мозамбік, Намібію та Есватіні. Можливо, у п'ятницю "червоний список" розширять. Це обмеження було введено через виявлення нового штаму коронавірусу у Ботсвані та деяких інших країнах Африки, а також у Гонконгу (якого поки що не включено до "червоного списку").

26 листопада голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що Євросоюз має намір призупинити авіасполучення з країнами південноафриканського регіону через виявлення нового небезпечного штаму коронавірусу.

Агентство Reuters інформує, що Німеччина, Італія, Чехія та Нідерланди вже заборонили прибуття іноземців з південноафриканського регіону, зробивши поки що виняток для своїх громадян, які після повернення з Південної Африки зобов'язані перебувати на карантині, навіть якщо вони повністю вакциновані.

Про посилення карантинних заходів стосовно тих, хто прибуває з Південної Африки, оголосили також Сінгапур, Японія, Тайвань та Індія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-