Німеччина оновила добовий рекорд заражень коронавірусом – понад 76 тисяч

Німеччина оновила добовий рекорд заражень коронавірусом – понад 76 тисяч

Укрінформ
Німецький Інститут Роберта Коха зафіксував новий рекорд захворюваності на COVID-19 протягом доби - 76 414 випадки.

Про це повідомив президент наукового закладу Лотар Вілер на брифінгу в п’ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

Померли у ФРН за минулу добу від коронавірусу 357 людей, загалом з початку пандемії – 100 476.

«Більш як 100 тисяч жертв… Скільки людей ще мають померти, щоб переконати в необхідності вакцинуватися», - звернувся Вілер до жителів ФРН із закликом проявити «солідарність» - вакцинуватися та суттєво скоротити контакти.

В.о. міністра охорони здоров’я Єнс Шпан назвав нинішню ситуацію «драматичною як ніколи за час пандемії». Він також акцентував на тому, що зменшити захворюваність допомагає вакцинація, тестування, але абсолютно вирішальним є значне скорочення контактів.

Шпан відзначив як позитив зростання темпів вакцинації останніми днями. За два тижні було введено 3,5 млн доз. Бустерні щеплення зробили вже 18 млн людей у ФРН.

«Вакцина дає надію, що ця зима не буде такою темною, як це зараз здається», - сказав політик.

Шпан також звернув увагу на новий варіант вірусу B.1.1.529, який з’явився у Південній Африці. Цей штам, що має багато мутацій, є приводом для занепокоєння, хоча точних даних щодо того, наскільки більш заразним він є, наскільки більш складно протікає хвороба та наскільки ефективними проти нього є наявні вакцини, наразі немає, мутація ще не достатньо досліджена, зазначив він.

Втім, з метою запобігання проникненню в країну нового штаму вранці було ухвалено превентивне рішення, яке передбачає, що літаками із ПАР можуть прибути до ФРН лише громадяни країни та ті, хто мають довготривалі візи, і всі вони, включно з вакцинованими і тестованими, мають 14 днів перебувати на карантині. Берлін підтримує контакти з цього питання з Єврокомісією, подібні кроки вживають також інші країни, поінформував Шпан.

Загалом у ФРН з початку пандемії підтверджено 5 650 170 випадків COVID-19. Повністю вакциновані в Німеччині понад 68% населення.

Daniel Schäfer / dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-