Канада може затвердити COVID-вакцини для немовлят вже на початку наступного року

Канада може затвердити COVID-вакцини для немовлят вже на початку наступного року

Укрінформ
Вже на початку наступного року Канада може дозволити використання COVID-вакцини від Pfizer-BioNTech для дітей від 6 місяців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю CBC Radio-Canada розповіла головний санітарний лікар Канади Тереза Там.

За її словами, вже наприкінці цього року слід очікувати на перші результати клінічних випробувань вакцини для дітей 2-5 років. “Це значить, що для наймолодшої вікової групи найбільш вірогідний час для отримання даних - початок наступного року”, - сказала Там.

Читайте також: Канада повністю схвалила вакцину Johnson & Johnson

Надати більш точні дані стосовно можливих термінів затвердження вакцини головлікар не змогла. “Це залежатиме від того, скільки людей вони залучать і як швидко проводитимуть випробування. Утім, думаю, це все вже триває певний час”, - зазначила експерт.

Там додала, що “діти мають розвинену імунну систему, тож я очікую вироблення ними сильної імунної реакції на щеплення”. “А їх батькам це дасть надію щодо майбутнього”, - підсумувала вона.

Читайте також: Канада скасувала карантин для щеплених вакциною CoronaVac

Нагадаємо: цього тижня перші щеплення від COVID-19 почали отримувати канадські діти 5-11 років, для яких використовується спеціальна педіатрична вакцина Pfizer-BioNTech.

Затвердження нових COVID-вакцин - пріоритетне завдання для Департаменту охорони здоров'я Канади, тож після отримання усіх необхідних даних від виробника, рішення, вірогідно, буде ухвалене досить швидко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-