Португалія запроваджує нові карантинні обмеження

Португалія запроваджує нові карантинні обмеження

Укрінформ
Португалія знову запроваджує суворі карантинні обмеження попри те, що вакциновано майже 90% населення країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press із посиланням на заяву прем’єр-міністра Антоніо Кости.

Повідомляється, що після останнього спалаху COVID-19 уряд прийняв рішення повернути обов’язкове носіння маски у приміщеннях. Також для відвідування ресторанів, кінотеатрів та бронювання готелів необхідно буде показувати COVID-сертифікат із довідкою про вакцинацію.

Окрім цього, навіть вакциновані матимуть робити тест на коронавірус перед відвідуванням лікарень, а також масових заходів та спортивних подій. Також тести перевірятимуть у іноземців, які прибувають до країни.

Ці обмеження діятимуть з 1 грудня. Прем’єр-міністр відзначив, що хоча Португалія повертає обмеження, однак ситуація у країні все одно залишається набагато кращою, ніж будь-де в Європі. Нові обмеження, за словами Кости, викликані ситуацією в інших країнах, наближенням сезону респіраторних інфекцій, а також тісними контактами людей напередодні Різдва.

Відзначається, що уряд рекомендував робити тести на коронавірус якомога частіше, а також за можливості працювати з дому. Окрім цього, Коста пообіцяв, що Португалія розпочне кампанію з щеплення бустерною дозою вакцини. Уряд заявляє, що наразі немає потреби запроваджувати у Португалії ще один локдаун.

У четвер в Португалії зафіксували 3150 нових випадків хвороби, а також всього 15 смертей. Наразі у 10-мільйонній країні померло від COVID-19 майже 18400 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Німеччині зафіксовано черговий стрибок захворюваності на COVID-19 і новий антирекорд смертності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-