Роботи обстежать пошкоджений ядерний реактор на «Фукусіма 1»

Роботи обстежать пошкоджений ядерний реактор на «Фукусіма 1»

Укрінформ
Оператор АЕС «Фукусіма 1» Tokyo Electric Power Company планує розпочати відкладене обстеження роботами пошкодженого ядерного реактора із середини січня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Офіційні представники компанії кажуть, що повним ходом йде підготовка для направлення роботів, здатних перебувати під водою, усередину захисної оболонки реактора №1.

Обстеження за допомогою роботів є частиною зусиль щодо вилучення розплавлених ядерних уламків із реактора, в якому відбулося розплавлення палива через землетрус та цунамі 2011 року.

Компанія спочатку планувала розпочати обстеження реактора роботами у 2019 році.

Однак воно було відкладено через потребу часу підготовки. Наприклад, треба було зробити отвір у люку захисної оболонки реактора, щоб роботи могли потрапити усередину.

У компанії заявили, що зараз встановлюється обладнання для дистанційного керування роботами, і сподіваються проводити своє обстеження понад шість місяців із середини січня.

Загалом компанія планує використовувати шість роботів з різними функціями для виявлення та перевірки ядерних уламків усередині захисної оболонки.

Як повідомлялося, 11 березня 2011 року в Японії стався сильний землетрус, який спричинив аварію на АЕС «Фукусіма-1». Жертвами землетрусу і цунамі, що послідувало за ним, стали майже 16 тис. осіб, сотні тисяч японців були змушені залишити свої будинки.

Внаслідок удару цунамі на станції вийшли з ладу системи енергопостачання та охолодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-