COVID-паспорти у Франції видаватимуть після третьої дози вакцини

COVID-паспорти у Франції видаватимуть після третьої дози вакцини

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я Франції повідомило, що для отримання «санітарної перепустки» (сертифікат про вакцинацію) потрібно буде обов’язково зробити третє щеплення проти коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці відомства у Твіттері.

Відповідне рішення набуде чинності для групи населення віком у 65+ вже з 15 грудня, а для решти громадян 18+ з 15 січня наступного року.

З цієї суботи можна буде записатися на щеплення третьою дозою всім дорослим громадянам, які вже отримали друге щеплення п’ять місяців тому.

Міністр охорони здоров’я Франції Олів’є Веран також заявив, що з 29 листопада негативні ПЦР-тест та тест на антиген діятиме лише одну добу, замість поточних 72 годин.

Ба більше, в країні з п’ятниці, 26 листопада, маски знову стають обов’язковими в закритих приміщеннях. Місцева влада самостійно вирішуватиме, чи потрібно вводити «масковий режим» на вулицях.

Зазначається, що у Франції триває вже п’ята COVID-хвиля. Лише учора за добу було виявлено 32 591 новий випадок захворювання на коронавірус. Водночас в уряді заявляють, що не запроваджуватимуть ані локдауни, ані обмеження на пересування.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс отримав 22 листопада позитивний результат тесту на COVID-19 через кілька годин після повернення з Бельгії, де він перебував із робочим візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-