Супутник зафіксував, що КНДР продовжує виробляти плутоній – ЗМІ

Супутник зафіксував, що КНДР продовжує виробляти плутоній – ЗМІ

Укрінформ
Супутникові знімки свідчать про те, що КНДР, схоже, продовжує експлуатацію ядерного реактора, що виробляє плутоній, у комплексі ядерних досліджень у Йонбені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

За даними ресурсу 38 North, який відстежує діяльність КНДР, нещодавні комерційні супутникові знімки комплексу на північ від Пхеньяна надали додаткові докази діяльності реактору потужністю 5 МВт на об'єкті, який може виробляти до 6 кілограмів плутонію - одного із ключових компонентів для виробництва ядерної зброї - на рік.

«Із генераторного залу реактора виходить пар, що вказує на те, що принаймні один із генераторів працює… Крім того, вода продовжує скидатися з допоміжної труби до каналу, що веде до річки Курен», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нова діяльність на реакторі є «примітною», оскільки відновлення виробництва плутонію, ймовірно, необхідне для досягнення амбітних цілей Кім Чен Ина щодо подальшого розвитку ядерної зброї, оголошених на восьмому з'їзді партії на початку цього року.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня МАГАТЕ в опублікованій доповіді заявило, що Північна Корея, ймовірно, перезапустила ядерний реактор в комплексі Йонбен, який, як вважається, виробляє плутоній для ядерної зброї.

Також у звіті МАГАТЕ повідомили про існування свідчень щодо робіт у радіохімічній лабораторії в Йонбені в період із середини лютого до початку липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-