Словаччина разом із локдауном вводить надзвичайну ситуацію

Словаччина разом із локдауном вводить надзвичайну ситуацію

Коронавірус
Укрінформ
Уряд Словаччини запроваджує на 90 днів режим надзвичайної ситуації в країні через погіршення ситуації у зв’язку коронавірусом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Slovak Spectator.

Раніше оголошений локдаун та режим НС почнуть діяти з півночі четверга, 25 листопада.

Оголошення про запровадження надзвичайного стану в країні дає можливість Кабміну ввести комендантську годину. Зазначається, що, буде дозволено вихід на вулицю, зокрема, для відвідування лікаря, вакцинації, відвідування магазинів першої необхідності, поїздок на роботу, до школи або дитячого садочку. Також буде дозволено вигулювати домашню тварину в радіусі 500 метрів від дому.

«Якщо такий суворий локдаун не спрацює, це стане світовим феноменом», - зазначив прем’єр Едуард Хегер.

Уряд перегляне ситуацію через 10 днів і вирішить, чи буде продовження обмежувальних заходів чи скасування обмежень, але лише для повністю вакцинованих людей та тих, хто одужав від коронавірусу впродовж останніх 180 днів.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Словаччини запровадив по всій країні двотижневий локдаун на тлі стрімкого збільшення нових випадків захворювання на COVID-19.

У вівторок Словаччина вперше з початку пандемії зареєструвала понад 10 000 нових випадків захворювання за добу, тоді як рівень госпіталізації в країні, за даними МОЗ, сягнув «критичної точки».

Кількість госпіталізованих пацієнтів досягла 3 200, у той час як пік COVID-госпіталізацій під час останньої хвилі пандемії становив близько 3 800 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-