Убивство Хашоггі: Туреччина направить запит Саудівській Аравії щодо покарання обвинувачених

Убивство Хашоггі: Туреччина направить запит Саудівській Аравії щодо покарання обвинувачених

Укрінформ
У Стамбулі відбулося п’яте слухання у справі вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, за результатами якого було винесене рішення про направлення запиту до мін'юсту Саудівської Аравії щодо покарання обвинувачених.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Sabah.

«Суд ухвалив рішення направити запит у департамент закордонних справ міністерства юстиції про результати судового процесу в Саудівській Аравії щодо підсудних. Рішення ухвалене для того, щоб обвинувачені уникнули подвійного покарання за той самий злочин», - повідомляє видання.

Зокрема, суд прагне отримати інформацію, чи проводилися розслідування та судовий процес у Саудівській Аравії щодо підсудних та які рішення ухвалили.

Наречена Джамаля Хашоггі Хатідже Дженгіз, яка є позивачем у справі, та її адвокати були присутні на слуханні у Стамбулі. Відповідачів представляли адвокати, призначені Стамбульською асоціацією адвокатів.

Як відомо, головна прокуратура Стамбула 24 березня 2020 року підготувала обвинувальний акт проти 20 громадян Саудівської Аравії, в якому було зазначено, що Джамаля Хашоггі задушили на смерть 2 жовтня 2018 року в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, його тіло розчленували та знищили. У якості покарання прокуратура вимагала для всіх підсудних довічного ув’язнення.

Саудівська Аравія не видавала Туреччині обвинувачених у вбивстві журналіста, попри те, що суд над ними мав відбуватися в Стамбулі, де було скоєно злочин.

Як повідомлялося, Саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі 2 жовтня 2018 року зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі і зник.

Офіційний Ер-Ріярд визнав, що його вбили лише після 20 жовтня. Турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, та офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великобританії.

У грудні минулого року кримінальний суд в Ер-Ріяді з 11 осіб, які проходили у справі про вбивство Хашоггі, п'ятьох засудив до найвищої міри покарання. Ще трьох було засуджено на тривалі терміни ув'язнення. Із трьох осіб обвинувачення було знято.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-