Берлін розкритикував «фантазії» Лукашенка про біженців і «гуманітарний коридор»

Берлін розкритикував «фантазії» Лукашенка про біженців і «гуманітарний коридор»

Укрінформ
Для Європейського Союзу є неприйнятним торг самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у питанні біженців.

Позицію федерального уряду ФРН озвучив у понеділок на брифінгу його офіційний представник Штеффен Зайберт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Фантазії про можливість створення гуманітарного коридору для 2 тисяч мігрантів у Німеччину не є для Німеччини та для ЄС прийнятним рішенням», - заявив речник, нагадавши, що ця позиція було неодноразово озвучена.

Зайберт не підтвердив, що ця тема обговорювалася під час двох телефонних розмов в.о. канцлера Ангели Меркель з Лукашенком. Він підкреслив, що зателефонувати Лукашенку Меркель змусила жахлива гуманітарна ситуація на кордоні між Білоруссю і ЄС та бажання допомогти людям у біді, зокрема, шляхом забезпечення доступу міжнародних організацій. Меркель при цьому відстоює європейську позицію, адже «йдеться не про німецько-білоруську тему, а про гібридну загрозу, яку Білорусь створює для всіх держав ЄС і на яку має бути дана європейська відповідь», сказав речник.

Як повідомлялося, у Лукашенка днями заявили, що запропонували Європі створити гуманітарний коридор до Німеччини для 2 тис. мігрантів на білорусько-польському кордоні, а білоруський режим у свою чергу організує відправку кількох тисяч мігрантів назад у країни, звідки вони прибули. Мінськ заявив, що досі не отримав відповіді на таку «пропозицію».

У неділю, 21 листопада, з території Білорусі до Польщі намагалася прорватися велика група із 150 мігрантів, яку відразу ж оточили і затримали польські силові структури. У Берліні це вважають зрежисованими Мінськом провокаціями та заявляють, що такій поведінці має бути покладено кінець.

Криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-