У Латвії стартують військові навчання Winter Shield 2021

У Латвії стартують військові навчання Winter Shield 2021

Укрінформ
З сьогоднішнього дня до 4 грудня на Адажському полігоні в Латвії пройдуть щорічні міжнародні військові навчання Winter Shield 2021.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на Міноборони Латвії. 

У навчаннях візьмуть участь солдати механізованої піхотної бригади Сухопутних сил, земессарги (латвійської Національної гвардії), військовослужбовці збройних сил Литви, бойової групи розширеної присутності НАТО у Латвії та командування збройних сил США в Європі.

Під час навчань щодня з 9 до 23 години проходитимуть бойові стрільби з гаубиць, мінометів, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї, заплановано польоти військової авіації.

Під час навчань військова техніка латвійських та союзних збройних сил переміщатиметься латвійськими дорогами, а військові літаки — літатимуть у повітряному просторі.

Навчання відбуваються на тлі мігрантської кризи.

Як повідомлялося, останніми місяцями мігранти масово прибували з Близького Сходу, переважно Іраку, до Мінська.

Криза на польсько-білоруському кордоні триває із серпня. З того часу у Польщі зафіксовано 35 тисяч спроб мігрантів нелегально перетнути кордон. Щодня здійснюються спроби силового прориву кордону великими групами мігрантів за активної підтримки білоруських спецслужб.

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та Росію у гібридній агресії з використанням штучно створеного міграційного потоку.

Фото: LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-