Криза з мігрантами: Литва заявляє про зміну тактики білоруських прикордонників

Криза з мігрантами: Литва заявляє про зміну тактики білоруських прикордонників

Укрінформ
Робота литовських прикордонників на білоруському кордоні ускладнилася через нову тактику білоруських прикордонників – ті виштовхують мігрантів дрібними групами.

Як передає Укрінформ, про це розповів литовському TV голова Служби охорони держкордону Литви (СОДКЛ) Рустамас Любаєвас.

«Ми помітили, що змінилася і тактика – представники білоруських силових структур виштовхують у Литву невеличкі групи – по три, чотири, п'ять осіб, це насправді ускладнює як виявлення таких груп, так і їхнє затримання», – наголосив Любаєвас.

Минулої доби до Литви не змогли потрапити 70 нелегальних мігрантів, проте в країну було впущено двох громадян Білорусі, які звернулися з клопотанням про отримання притулку.

За словами Любаєваса, як і минулого тижня, найбільше порушень фіксувалося на ділянці Варенської прикордонної застави (неподалік кордону з Польщею).

Цього року до Литви проникли понад 4 тисячі незаконних мігрантів, з вересня литовсько-білоруський кордон не змогли перетнути 7 тисяч людей.

Через те, що на кордоні Білорусі з Польщею зібралася велика кількість нелегальних мігрантів, Сейм запровадив на прикордонних з Білоруссю територіях Литви надзвичайний стан.

Фото: J. Bakaitė/LRT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-