Прем'єр Польщі заявив про «ще більш складний» сценарій міграційної кризи

Прем'єр Польщі заявив про «ще більш складний» сценарій міграційної кризи

Укрінформ
На польсько-білоруському кордоні можливий новий сценарій міграційної кризи - ідеться про залучення до Білорусі мігрантів з Афганістану.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час спільної з главою литовського уряду Інгрідою Шимоніте пресконференції у Вільнюсі, передає кореспондент Укрінформу.

“Нам загрожує складніший сценарій. Ми знаємо про дипломатичні і службові контакти білорусів і росіян з Узбекистаном і Афганістаном. І, ймовірно, буде спроба використанням кризи в Афганістані як чергового cценарію міграційної кризи”,- заявив Моравецький.

Він зазначив, що відбулися перші авіарейси, якими мігранти повернулися з Білорусі до Іраку, але їх зупинено.

Глава польського уряду також заявив, що міграційна криза керується режимом Лукашенка, а в її результаті здійснюється спроба порушення східних кордонів НАТО та ЄС.

Моравецький вирушив у європейське турне, аби обговорити з лідерами країн регіону погіршення ситуації через кризу на польсько-білоруському кордоні. Крім Естонії та Литви, в неділю він відвідає також Латвію.

Як повідомлялося, в останні місяці мігранти масово прибували з Близького Сходу, в основному Іраку, до Мінська.

Криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Від того часу у Польщі зафіксовано 35 тисяч спроб мігрантів нелегально перетнути кордон. Щодня здійснюються спроби силового прориву кордону великими групами мігрантів за активної підтримки білоруських спецслужб.

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-