У Болгарії проходить другий тур президентських виборів

У Болгарії проходить другий тур президентських виборів

Укрінформ
У Болгарії сьогодні обирають президента країни у другому турі виборів. За найвищу посаду змагаються чинний президент Румен Радев та ректор університету міста Софія Анастас Герджиков.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція DPA.

Другий тур виборів у Болгарії визначить нового президента країни. Теперішній президент країни Румен Радев змагається за посаду з ректором Софійського університету Анастасом Герджиковим.

Політологи дають 58-річному Радеву більше шансів на перемогу, ніж його супернику.

Другий тур виборів став необхідним, оскільки Радев не здобув перемогу в першому турі голосування тиждень тому, здобувши трохи більше 49% голосів. Герджиков, який посів друге, отримав близько 22 відсотків підтримки виборців.

Колишній пілот та очільник ВПС Болгарії Румен Радев був обраний президентом у 2016 році за підтримки партії соціалістів.

Як повідомлялося, президент Болгарії Румен Радев під час дебатів кандидатів у президенти 18 листопада заявив, що вважає Крим російською територією, а антиросійські санкції ЄС - неефективними.

14 листопада у Болгарії пройшли перший тур виборів президента, а також позачергові вибори депутатів парламенту країни – Народних зборів. Чинний президент країни Румен Радев, набрав 49,4% голосів у першому турі президентських виборів, тож було призначено другий тур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-