Кордон Польщі знову штурмували мігранти, яких підвезли білоруські спецслужби

Кордон Польщі знову штурмували мігранти, яких підвезли білоруські спецслужби

Відео
Укрінформ
У Польщі 20 листопада зафіксували спробу силового прориву кордону групою мігрантів у складі близько 100 осіб у районі населеного пункту Черемха.

Про це повідомляє у Твіттері Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

“У суботу, 20 листопада, на ділянці, що охороняється прикордонною заставою в Черемсі, група з близько 100 агресивних іноземців, яких доправили до кордону білоруські служби, намагалася прорватися до Польщі. Служби запобігли прориву кордону”, - йдеться у дописі.

Загалом за минулу добу польські прикордонники зафіксували 208 спроб нелегального перетину кордону з боку Білорусі, щодо 31 особи видано постанову про залишення території РП.

За даними поліції Підляського воєводства, напередодні під час перевірок затримано п’ятьох осіб, які допомагали мігрантам нелегально перетнути кордон. Зокрема, затримано громадян Грузії, Білорусі та Нідерландів, які намагалися перевезти 15 нелегальних мігрантів.

Як повідомлялося, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Від початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-