У Нідерландах «антивакцинатори» запускали феєрверки в поліцію, є затримані

У Нідерландах «антивакцинатори» запускали феєрверки в поліцію, є затримані

Відео
Укрінформ
У Гаазі було заарештовано семеро протестувальників після того, як під час антикарантинного мітингу в суботу демонстранти почали розпалювати вогнища та кидати феєрверки в офіцерів поліції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє GBN із посиланням на місцеві ЗМІ.

Заворушення у Гаазі відбулися на наступний день після того, як поліція, із застосуванням зброї, розігнала демонстрацію у Роттердамі на тлі того, що у мерії міста назвали «оргією» насильства, що спалахнули на акції протесту проти чинних в країні карантинних обмежень.

Поліція повідомила, що на мітингу в Гаазі було заарештовано семеро людей, п’ятеро офіцерів отримали поранення, а один потребує лікування.

Заворушення в Гаазі мали менший масштаб, ніж безлади на вулицях Роттердаму, що відбулися у п'ятницю ввечері.

Як повідомляв Укрінформ, у Роттердамі під час нічних заворушень постраждали семеро людей.

У Роттердамі акція протесту проти коронавірусних обмежень переросла у безлад та хаос. Щонайменше семеро людей отримали поранення. Серед них - правоохоронці та журналісти. Спочатку було затримано щонайменше 20 агресивних мітингарів, які почали трощити місто.

У поліції зазначили, що сотні мітингарів атакували правоохоронців, які були залучені для відновлення громадського порядку. Загалом було задіяно близько 400 правоохоронців.

Про проведення акції протесту мітингарі, всупереч вимогам закону, не повідомили заздалегідь.

У п’ятницю, 19 листопада, близько 20:00, за місцевим часом, акція протесту проти коронавірусних обмежень почала переростати у заворушення. Мітингарі кидали у поліцейських феєрверками, вогняними кулями, камінням та велосипедами. Кілька поліцейських автівок було спалено. Усюди понівечені дорожні знаки, кафе та ресторани, розбите скло від вітрин крамниць, спалені скутери та велосипеди.

У поліції наголосили, що через агресивних мітингарів правоохоронці в Роттердамі були змушені відкрити вогонь. Востаннє так захищатися правоохоронцям доводилося під час заворушень у 2009 році.

У соцмережах очевидці розміщують фото та відео нічної трощі. Також дописувачі публікують багато критики щодо дій поліції. Їх називають надто жорстокими і засуджують за відкриття вогню.

Правоохоронні органи країни вже розпочали розслідування щодо дій поліції та мітингарів.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 21 листопада зафіксували 257 458 456 випадків зараження коронавірусом.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-