Присутність у Малі ПВК Вагнера ускладнить конфлікт - Блінкен

Присутність у Малі ПВК Вагнера ускладнить конфлікт - Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США заявив про неприпустимість участі найманців із російської приватної військової компанії Вагнера у громадянському конфлікті в Малі.

Про це Блінкен сказав під час візиту до Сенегалу, передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

Держсекретар заявив, що Сполучені Штати спільно з Малі та державами-партнерами сприятимуть стабілізації ситуації в цій африканській країні, яку охопила громадянська війна.

«На мою думку, було б особливо сумно, якби ситуацію ускладнила участь сторонніх сил, я маю на увазі, зокрема, групу Вагнера», - цитує главу Держдепу AFP.

Він нагадав про обіцянку, дану владою Малі, перейти до демократичної форми правління. І запевнив, що Сполучені Штати сприятимуть тому, щоб мотивувати країну до такого кроку: «Щойно демократично обраний уряд розпочне виконання своїх обов'язків, міжнародне співтовариство готове підтримати Малі».

Як повідомлялося, уряди Франції та Німеччини заявили про намір вивести стабілізаційні військові контингенти з Малі, якщо там з’являться російські найманці з ПВК Вагнера.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель також наголосив, що ймовірне залучення урядом Малі бойовиків ПВК Вагнера до розв'язання внутрішніх проблем перехідного уряду матиме негайні наслідки для відносин з Євросоюзом.

Нагадаємо, у серпні минулого року в Малі стався військовий переворот і була сформована перехідна цивільна адміністрація, яка обіцяла провести загальні вибори впродовж 18 місяців. 

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-