У поліції Роттердама прокоментували застосування зброї на COVID-протестах

У поліції Роттердама прокоментували застосування зброї на COVID-протестах

Укрінформ
Під час акції протесту проти карантинних обмежень у Роттердамі, яка переросла у масові заворушення, поліція діяла відповідно до своїх повноважень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NOS.

“Начальник поліції Роттердама Фред Вестербеке заявив, що правоохоронці закликали до спокою та робили попереджувальні постріли. Мітингарі, які вчора пізно ввечері атакували поліцейських у Роттердамі, використовуючи, серед іншого, феєрверки та каміння, мали на меті лише безлад та хаос”, - йдеться у повідомленні.

У поліції наголошують, що протестувальники цілеспрямовано намагалися завдати тяжких травм правоохоронцям. 

У поліції також спростували інформацію, поширену в соцмережах, ніби від куль вартових порядку загинув протестувальник. Наразі відомо про сімох поранених, у двох - вогнепальні рани. За фактом використання поліцією службової зброї проводиться розслідування.

Зазначається, що за агресивні дії було затримано 51 особу, близько половини з них - неповнолітні.

Міністр юстиції та безпеки Нідерландів Фердинанд Грапперхаус своєю чергою заявив, що йдеться не про акцію протесту, а про агресивні дії злочинних угруповань.

Аби запобігти новим заворушенням, на вулиці в різних містах країни вийшли посилені наряди поліції.

Як повідомляв Укрінформ, у Роттердамі акція протесту проти коронавірусних обмежень переросла у масовий безлад. Щонайменше семеро людей дістали поранення, серед них правоохоронці та журналісти.

У поліції наголосили, що були змушені відкрити вогонь через агресивні дії мітингарів. Востаннє захищатися таким чином правоохоронцям доводилося під час заворушень у 2009 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-