Мігранти за добу майже 200 разів намагалися прорватися до Польщі

Мігранти за добу майже 200 разів намагалися прорватися до Польщі

Укрінформ
Протягом п’ятниці, 19 листопада, було вчинено 195 спроб нелегального перетину кордону Польщі з боку Білорусі.

Таку цифру з посиланням на Прикордонну службу наводить Польське радіо, передає Укрінформ.

«За повідомленням Прикордонної служби, оприлюдненим 20 листопада, за попередню добу були здійснені 195 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону», - йдеться в повідомленні. Наголошується, що всім цим спробам удалося запобігти.

Окрім того, як зазначається, зафіксовано декілька спроб силового вторгнення на польську територію. У зв’язку з цим було затримано п’ятьох мігрантів, а щодо 82 осіб видано постанови про видворення з території Республіки Польща.

У головній комендатурі Прикордонної служби уточнили, що найчисельніша група мігрантів, які намагалися прорватися до Польщі складалася приблизно з 200 осіб.

Також повідомляється про госпіталізацію жінки з 8-місячною дитиною, які постраждали, «ймовірно, тому, що проти польських службовців застосовувався сльозогінний газ».

Загалом з початку року Прикордонна служба Польщі  зафіксувала понад 34 тисячі спроб нелегального перетину кордону з боку Білорусі, з яких шість тисяч мали місце у листопаді.

Нагадаємо, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня.Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Від початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-