У Німеччині вдруге за тиждень - понад 60 тисяч випадків COVID-19

У Німеччині вдруге за тиждень - понад 60 тисяч випадків COVID-19

Укрінформ
Удруге з початку пандемії в Німеччині підтвердили понад 60 тисяч випадків інфікування за 24 години, окремі регіони вводять локдауни.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на данні Інституту Роберта Коха та повідомлення з федеральних земель.

За останню добу було зафіксовано 63 924 нових випадки інфікування коронавірусом, померли 248 людей; захворюваність протягом 7 днів на 100 тисяч жителів загалом по країні перевищила 362, при цьому в деяких регіонах показник перевищує 1000.

Найгірша ситуація в південних Баварії та Саксонії. Обидві землі, різдвяні ярмарки в яких вважаються одними з найкращих у ФРН, оголосили, що вони цього року не працюватимуть. Обидві землі вводять з наступного тижня обмеження для невакцинованих осіб, які, зокрема, не зможуть відвідувати ресторани, перукарні. У комунах, де 7-денний показник перевищує 1000 на 100 тисяч населення, «має бути закрито все», заявив прем’єр Баварії Маркус Зедер. Це не стосується закладів торгівлі продуктами харчування та аптек. Він також анонсував часткову комендантську годину для невакцинованих після 22.00.

Водночас майбутня урядова коаліція не планує йти австрійським шляхом та вводити обов’язкову вакцинацію для всіх. Вона торкнеться тих, хто працює в галузі медицини та опіки.

Директор Інституту Роберта Коха Лотар Вілер заявив, що якщо рівень вакцинації залишатиметься на нинішньому рівні, навесні не уникнути п’ятої хвилі пандемії.

До цього часу повністю щеплені в ФРН майже 68% всього населення. Бустерну дозу отримали 5,6 млн людей.

Фото: Daniel Schäfer/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-