У Нідерландському зоопарку горили та леви заразилися коронавірусом

У Нідерландському зоопарку горили та леви заразилися коронавірусом

Фото
Укрінформ
У Роттердамі у зоопарку Diergaarde Blijdorp 5 левів та 7 горил захворіли на COVID-19.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Горили та леви у зоопарку Diergaarde Blijdorp заражені коронавірусом. Тварини були перевірені, коли у них з’явилися симптоми, схожі на грип”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тварини були млявими, мали легкий кашель, був відсутній апетит. Також у деяких горил було зафіксовано проблеми зі шлунком. За даними Rijnmond, захворіли 5 левів та 7 горил. Наразі тварини перебувають на карантині.

У повідомленнях для ЗМІ наголошується, що не було і немає жодних ризиків для відвідувачів зоопарку, бо вольєри горил і левів - закриті, прямий контакт між відвідувачами і тваринами неможливий.

Водночас адміністрація зоопарку поки не може пояснити, як заразилися тварини. Є припущення, що джерелом міг бути працівник зоопарку, який хворів без симптомів. Разом з тим в адміністрації наголошують, що з початку пандемії працівники зоопарку працюють за протоколом, зокрема, із дотриманням дистанції, носінням маски та миттям рук.

Відвідувачі мають обов’язково показати сертифікат про вакцинацію, довідку про одужання від коронавірусу чи негативний тест на коронавірус.

Варто зазначити, що це вперше з моменту спалаху пандемії коронавірусу було зафіксовано недугу у тварин в зоопарку Роттердама.

Як повідомляв Укрінформ, у зоопарку міста Лінкольн, що у штаті Небраска, внаслідок ускладнень, викликаних коронавірусом, померли три снігові барси. Окрім того, на COVID-19 у зоопарку захворіли два суматранські тигри, але їх вдалося вилікувати.

Фото: ANP / Diergaarde Blijdorp

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-